Harald van Engelen

In mijn werk als REDview-adviseur komen voor mij veel sporen samen. Ondernemers ondersteunen, niet vanaf de zijlijn, maar actief en betrokken. De cijfermatige kant, waarin mijn bedrijfseconomische opleiding en ervaring als ondernemer samenkomen. En het brede perspectief: cijfers verbinden met strategie en de dagelijkse operatie om te komen tot verbetering van het (operationele) resultaat en tot weloverwogen strategische keuzes.

Samen met Martin Notté werken we aan het verder uitbouwen van REDview. We geloven erin dat we met de combinatie van realtime financiële dashboarding en persoonlijk advies MKB-bedrijven competitiever kunnen maken. Met onze kennis en achtergrond in MKB-bedrijven brengen we big data en kunstmatige intelligentie tot leven en maken we bedrijven competitiever.

Mijn eerste werkervaring na mijn opleiding HEAO Bedrijfseconomie was de verbetering van financiële en automatiseringsprocessen bij een productiebedrijf. In 1995 ben ik het bedrijf van mijn ouders gestapt, dat ik in 1999 heb overgenomen.

In 16 jaar ondernemerschap bij vanEngelen heb ik het bedrijf van mijn ouders doorontwikkeld van drukkerij tot breed communicatiebedrijf (strategisch communicatie-advies, websites, online marketing, corporate identity, drukwerk). Per 1 november 2015 heb ik het bedrijf succesvol verkocht om voor mezelf nieuwe kansen te creëren.

Als directeur-eigenaar was ik verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe opdrachten, het ontwikkelen van nieuwe concepten en begeleiden van communicatietrajecten. Voor de toekomstige koers van vanEngelen was ik uiteraard ook verantwoordelijk: het ontwikkelen van het strategische plan, het uitvoeren ervan met het personeel, automatisering van bedrijfsprocessen, overzichten maken van managementinformatie, financiële administratie inrichten en beheren.

Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn vrouw en 2 dochters in de mooie regio Waalwijk. Met veel plezier fiets, loop en skeeler ik in de mooie omgeving van de Loonse en Drunense Duinen en Noord-Brabant. In de winters ben ik te vinden op de schaatsbaan van Breda of op de Weissensee, waar ik jaarlijks de Alternatieve Elfstedentocht schaats.