‘Het dashboard van REDview BI zorgt voor inzicht in marges’

Freek van der Linden, Circular IT Group / Maxicom

Klantverhaal: Circular IT Group / Maxicom

Inzicht in de marges die het salesteam op individueel niveau realiseert. Plus inzicht in hoe productcategorieën zich ontwikkelen, in een markt waarin de prijzen en het aanbod enorm fluctueren. Het lukte Maxicom / Circular IT Group niet om de benodigde data te ontsluiten uit hun Odoo-softwarepakket. REDview BI koppelde Odoo aan Power BI. Binnen slechts enkele weken kreeg CFO Freek van der Linden daarmee de antwoorden en inzichten die hij zocht.

Circular IT Group is snel groeiend. In de zomer van 2022 nam het Maxicom over, sindsdien volgden alweer meer acquisities. Het ERP-systeem dat Circular IT Group eerder in eigen huis ontwikkelde, sloot niet meer aan bij de alsmaar toenemende omvang van de organisatie. Waarop het bedrijf besloot om het softwarepakket Odoo te implementeren. De ontsluiting van de data vanuit Odoo naar PowerBI verliep helaas niet zo soepel. Zoekend naar een oplossing voor Maxicom kwam Circular IT Group uit bij meerdere partijen. “REDview BI was degene die ons de meest pragmatische oplossing bood”, aldus CFO Freek van der Linden. “Met een goed werkend Power BI-dashboard dat op maat is ingericht en de juiste data ontsluit.” 

‘‘De essentie van een goed advies is dat je begrijpt hoe eenvoudig of ingewikkeld een oplossing moet zijn. REDview BI bood ons een efficiënte en pragmatische oplossing die aansluit bij ons vraagstuk.’’

Efficiënt en snel traject

REDview’er Harald van Engelen zette het REDboard Sales en marge in. Freek van der Linden: “Wat erg prettig werkt, is dat Harald eerst zorgt voor inzicht en de opzet van het dashboard voorlegt. Vervolgens konden wij het voorstel toetsen. Met onze feedback zocht Harald vervolgens weer tot in detail uit wat er aangepast moest worden. Dankzij deze tussentijdse verificaties – we hadden gedurende enkele weken meerdere keren per week contact – verliep het traject erg prettig. Ik ben blij met deze werkwijze. Als je pas na een paar weken een oplossing voorgeschoteld krijgt, die vervolgens niet passend blijkt te zijn: dat werkt niet efficiënt. Nu kwamen snel tot een goed resultaat.”

Essentiële informatie

De infrastructuur staat, Maxicom kan erop verder bouwen. Freek van der Linden: “Het Power BI-dashboard werkt perfect voor de salesafdeling. We hebben nu inzicht in de marges die ieder individueel bijdraagt. Dat is essentiële informatie, onder andere omdat we daarmee ieders commissie kunnen vaststellen. Dat is namelijk een onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. Daarnaast brengt het dashboard in beeld hoe onze productcategorieën zich ontwikkelen, in een markt waarin prijzen en aanbod enorm fluctueren.”

Uitstekende oplossing

Naast waardevolle informatie brengt het dashboard blinde vlekken goed in kaart. Freek van der Linden: “We zien nu beter welke data we nog moeten ontsluiten. Zonder dashboard is dat veel lastiger te beoordelen, gezien de enorme hoeveelheid data die beschikbaar is. In korte tijd en tegen relatief lage kosten is er een uitstekende oplossing gerealiseerd. Ik kan REDview BI bij eenieder aanbevelen die een willekeurig ERP-pakket wil ontsluiten om beter inzicht te krijgen in data.”

Over Circular IT Group / Maxicom

Maxicom levert wereldwijd hardware en netwerkapparatuur aan verschillende bedrijven. Maxicom is sinds 2022 onderdeel van Circular IT Group. 

De groep biedt circulaire IT-oplossingen, gericht op het verlengen van de levensduur van IT-assets en het minimaliseren van de negatieve impact van de IT-waardeketen op het milieu en het (kritieke) grondstoffenverbruik.

www.maxicom-it.com / www.circularitgroup.com

De REDview-plussen volgens Circular IT Group / Maxicom:

  • Passende oplossing, niet onnodig ingewikkeld
  • Efficiënte en pragmatische aanpak
  • Nauwe samenwerking met regelmatige tussentijdse afstemming
  • Snel resultaat

Over ons

REDview BI verbetert het rendement én de maatschappelijke impact van bedrijven met datagedreven oplossingen.

Wij geloven dat het succes van ondernemingen bepaald wordt door het realtime inzicht dat zij hebben in hun resultaten en de mogelijkheid om deze resultaten structureel te beïnvloeden. En bieden realtime informatie door onze financiële dashboards te koppelen aan administratie/HR/CRM-pakketten.
Hierdoor weet je altijd waar je staat, maar belangrijker nog: hoe je kunt bijsturen om het resultaat en de cashpositie te verbeteren