Loek Dingerdis | REDview BI Alkmaar

Op basis van jarenlange kennis en ervaring zet ik mijn deskundige en inspirerende ondersteuning in bij het bepalen, begeleiden, ontwikkelen en uitvoeren van een succesvolle strategie voor ondernemers en ondernemingen.

Een heldere en gedeelde visie op de koers van de onderneming zorgt voor een versnelling in de ontwikkeling. Ondernemers worden geconfronteerd met een snel veranderende wereld, waarin de wensen van klanten net zo snel veranderen als de concurrentiesituatie. Dat vraagt om een gedegen plan waarmee een duidelijke richting wordt uitgezet zonder flexibiliteit te verliezen.

Als REDview-adviseur komt voor mij alles samen. Door mijn stevige basis als ondernemer, organisatieadviseur, bedrijfskundige en marketeer overzie ik snel en treffend de behoeften van ondernemingen. Ik kies vaak voor een praktische insteek die leidt tot snelle en duurzame verbetering van het (operationele) resultaat en de invulling van de bedrijfsstrategie. Door gebruik te maken van de meest actuele tools (waaronder Microsoft Power BI) en inzichten op het gebied van datagedreven ondernemen kan ik helder maken welke koers uitgezet moet worden.

Mijn overtuiging is dat het aanleggen van passende informatiesystemen en het (realtime) sturen op deze informatie steeds belangrijker wordt in het wendbaarder maken van ondernemingen. Big data en kunstmatige intelligentie lijken voor veel ondernemers iets ongrijpbaars. Ik help ondernemers de kansen die deze ontwikkelingen bieden door te vertalen en praktisch toe te passen.

Werkgebieden zijn:

  • Financieel: de juiste dashboards en rapportages, managementinformatie, verslagleggingen en analyses ten behoeve van diverse belanghebbenden.
  • Marketing en verkoop: dashboards voor het samenbrengen van alle marketing- en salesinformatie voor de directie, teams en functies.
  • Business optimalisatie: dashboards op het gebied van rendementsverbetering, kostenbeheersing en procesoptimalisatie.

Ik help bij de inrichting, het doorvoeren van verbeterprocessen, het stellen van doelen en KPI’s, de projectbegeleiding, het doen van analyses, het maken van bedrijfs-/investeringsplannen en de prognoses. Ik fungeer als sparringpartner van de directie, het management en assisteer daar waar nodig de medewerkers in het proces.

Ik ben getrouwd met Loekie en woonachtig in Alkmaar. Het ontdekken van nieuwe pareltjes in eigen omgeving of door op reis te gaan is een interesse die we samen delen. Ik vind het belangrijk om zowel geestelijk als lichamelijk in goede conditie te blijven. Hardlopen is voor mij zowel een uitlaatklep als een sportieve uitdaging.

Loek Dingerdis