Start je eigen REDview-vestiging als BI Consultant

REDview BI zoekt ervaren BI Consultants die het verschil weten te maken bij middelgrote bedrijven. Energieke professionals die op zoek zijn naar het beste van twee werelden: zelfstandig ondernemen met je eigen klantenportefeuille, samenwerkend in een team van professionals. 

Ben jij sterk als BI Consultant en wil je jouw brede ervaring inzetten voor interessante projecten? Overweeg je zelfstandig advies-ondernemerschap? Waarom niet samen met ons ondernemend Nederland ondersteunen met klantgericht advies als BI Consultant?

Samen werken, samen ondernemen. Ben jij onze nieuwe REDview BI-partner?

Wie zijn wij?

REDview BI maakt bedrijven competitiever door ondersteuning in het bouwen van een datagedreven organisatie middels Business Intelligence. Dit doen we via onze business units BI Controlling, BI Consultants en BI Circulair. 

REDview BI is een snelgroeiende moderne adviesorganisatie, waar adviseurs hun uitgebreide financiële kennis combineren met de nieuwste technologieën op het gebied van Business Intelligence. Met onze BI-tooling word jij ondersteund om de MKB-ondernemer beter, sneller en met meer inzicht dan ooit te voorzien van advies en de juiste managementinformatie. Doel: het gericht verbeteren van het rendement en de cashpositie van de klant en jij het geambieerde zelfstandig ondernemerschap.

Om onze en jouw rol in de markt te vergroten, bouwen wij REDview BI uit. Hiervoor zoeken wij zelfstandig partners met wie wij samen kunnen werken.

Momenteel heeft REDview BI vestigingen in Breda, Den Haag en Waalwijk.

Onze klanten

De klanten die wij adviseren en begeleiden zijn bedrijven van 20 tot 200 medewerkers. Bij deze bedrijven werkt vaak wel een financieel medewerker en wordt (financiële) informatie vastgelegd. Deze informatie wordt vaal beperkt geanalyseerd door het ontbreken van tijd, middelen en/of diepgaande kennis rondom financiële informatievoorziening. Hierdoor ontbreekt het aan scherp zicht waar geld weglekt en waar verbeteringen te behalen zijn.

Rol van de REDview BI Consultant partner

In jouw rol als BI Consultant partner werk je aan jouw eigen bedrijf en ben je bij je klanten met doorlopende opdrachten aan het werk met een gemiddelde inzet vanaf 2 dagen per maand. Je doet dat met ondersteuning van onze REDboards die we koppelen met ieder gewenst systeem.
Klantopdrachten zijn als volgt te kenmerken:

 • Aansluiten REDboards financieel, orderboek of brutomarge aan de financiële of ERP-database van de klant. Door gebruik te maken van de REDview BI-templates maak je een vliegende start bij de klant. Het is vaak de start van de doorontwikkeling van dashboards op maat.
 • Ontwikkeling dashboards op maat in Power BI. Je maakt samen met de klant een functioneel ontwerp, identificeert de databronnen, ontwikkelt het relatiemodel en maakt de visualisaties en tabellen. Opdrachten variëren van 5 tot 50 dagen, vaak met één dag per week.
 • Projectleider. Als BI Consultant neem je het voortouw bij nieuwe ontwikkelingen bij je klant. Je geeft strategisch advies om de onderneming te ontwikkelen naar een datagedreven en organisatie. Je slaat als projectleider de brug tussen de mensen, processen en managementinformatie. Je begeleidt mensen om de Power BI en Business Intelligence op een hoger niveau te tillen.

In jouw rol als REDview BI Consultant Partner werk je nauw samen met je collega’s van REDview BI. Iedere collega heeft een eigen focus en kwaliteiten; met gerichte kennisuitwisseling kun je je klant snel en efficiënt helpen.

Financiële dashboarding in Power BI

Profiel van de REDview BI Consultant

Wij zoeken een menselijke, ondernemende persoonlijkheid die vanuit zijn of haar ervaring in Business Intelligence samen met ons wil groeien. Belangrijke eigenschappen vinden wij:

 • MKB+mentaliteit;
 • Ruime ervaring in Business Intelligence en Power BI (hands on);
 • Ondernemende en mensgerichte persoonlijkheid;
 • Klantgerichtheid 2.0;
 • Denkend in echte oplossingen;
 • Uitstekend financieel en bedrijfskundig inzicht en ervaring;
 • Kan zelfstandigheid en teamwork uitstekend combineren.

Ondersteuning

De koepelorganisatie ‘REDview Nederland’ faciliteert, ondersteunt, leidt op:

 • Faciliteren: de basis op het gebied van backoffice, communicatie, marketing, vaktechniek, acquisitie-ondersteuning en coaching/begeleiding van de partners;
 • Ondersteuning: onder andere eenmaal per kwartaal partnerbijeenkomsten. Bij deze bijeenkomsten staat kennisoverdracht en gezamenlijk ondernemen centraal;
 • Opleiding: Power BI maakt standaard onderdeel van ons inwerkprogramma. Hiermee verwerf je extra kennis om jouw adviseursvaardigheden te verhogen. Ook verdiepingstraining en leren van ‘best practices’.

Als REDview BI Consultant Partner werk je dus niet alleen, maar ben je onderdeel van de REDview-organisatie en kun je je dan ook als zodanig presenteren.

Partner bij REDview BI: de kracht van samen, maar toch zelfstandig

Er is nog zoveel meer te vertellen en te delen, maar meest belangrijk: zie jij jezelf als ondernemer en BI Consultant? Geloof jij in de kracht van samen maakt sterk? Dan komen wij graag met jou in contact.

Wil je je aanmelden als REDview-partner, mail dan je CV met motivatie naar harald@redviewbi.nl. Hierna nemen wij spoedig contact met je op.

Wil je eerst meer informatie, bel dan met Harald van Engelen op 06-52066412.