Bouw krediet op bij je financiers!

Cash is King! Deze uitspraak is al jaren hot, maar zeker ook in de komende maanden van dit jaar. Alle sectoren hebben en krijgen in minder of meerdere mate last van de coronacrisis. Een belangrijk stuurmiddel om door deze crisis te komen is de stand en ontwikkeling van het werkkapitaal, zoals liquide middelen, debiteuren, voorraden en crediteuren.  

Geef je werkkapitaal bijzondere aandacht

Alle onderdelen van het werkkapitaal eisen nu bijzondere aandacht. De debiteurenpositie monitor je nauwkeurig, met crediteuren ga je in gesprek voor soepelere voorwaarden en de voorraden houd je goed onder de loep voor wat betreft een mogelijke verlaging. Maar hoe zit het eigenlijk met jouw financiers? Geef jij deze wel voldoende aandacht of wacht je tot het water aan de lippen staat?

Informeer je financiers!

Of jouw financier nu een bank of een informal investor is, zorg ervoor dat je hen periodiek op de hoogte stelt van de ontwikkelingen van jouw bedrijf. Onze klanten bijvoorbeeld delen hun CASHboards met hun financiers, zodat ook zij op de hoogte zijn van de realtime financiële resultaten. Door hen een aparte autorisatie te geven voor het dashboard kunnen zij de voor hen relevante informatie 24/7 checken. Dit geeft hen enerzijds snel inzicht in het actuele resultaat van de onderneming, maar geven hen ook de zekerheid dat de ondernemer zijn zaakjes onder controle heeft. 

Bel je financier op, voordat ze jou bellen voor een revisie. Zorg voor een eigen structuur en timing in de informatievoorziening naar jouw financiers toe. Zorg dat je positieve berichten en ontwikkelingen deelt en meeneemt in het gesprek. Zorg ervoor dat jouw managementinformatiesysteem altijd op orde en bij is, zodat je de juiste en actuele informatie kunt delen. 

Bouw krediet op

Als je dit proactief doet, in goede en ook in slechte tijden, dan zorg je ervoor dat jouw financiers een beter begrip en inzicht krijgt in jouw onderneming. Hierdoor bouw je jouw eigen krediet bij hen op en zorg je voor meer mogelijkheden en ruimte in de invulling van jouw kredietbehoefte in slechte, maar zeker ook in goede tijden. 

Wil je meer informatie over ons CASHboard en/of hoe jij beter kunt communiceren met jouw financiers, bel dan 076-2019260 of stuur een mail naar info@redviewbi.nl.