Make your data work for you

De hoeveelheid vastgelegde digitale bedrijfsdata binnen het MKB is enorm. Er is nog heel wat te winnen als het gaat om de effectiviteit van het gebruik van die bedrijfsdata. Gelukkig gaat dit tegenwoordig aan de input kant steeds sneller door scan- en-herkensoftware en gekoppelde systemen, maar aan de outputkant kunnen we zeker ook verbeteringen aanbrengen op een vrij simpele manier.

Want, wat doen we nou precies met al die data? De meeste data blijft veilig binnen de eigen omgeving en wordt sporadisch geraadpleegd. Voor bedrijfsbeslissingen wordt slechts een kleine hoeveelheid data gebruikt en vaak op een statische wijze verzameld, waardoor de informatie niet alleen incompleet, maar ook verouderd is.

Het lijkt een beetje op het besturen van een auto, met alleen de benzine- en snelheidsmeter op het dashboard. Je kunt wel kilometers maken, maar je hebt geen idee waar je bent en waar je naar toe gaat.

Door het instellen van een aantal eenvoudige koppelingen tussen de verschillende databases met een effectief dashboard, kun je al heel snel de juiste en volledige informatie voor alle bedrijfsbeslissingen te zien. Zo’n dashboard is op een veilige manier te raadplegen via tablet en telefoon. Dus altijd en overal inzicht in de performance van jouw onderneming en dus de mogelijkheid om snel bij te sturen. Dus haal je “luie” data uit de systemen en make them work for you! Het levert direct resultaat op