Snellere rendementsverbetering met Business Intelligence Controlling: Hoe gaat dat?

Vorige week posten wij over de Business Intelligence Controller en zijn toegevoegde waarde voor het MKB. Maar wat is precies deze toegevoegde waarde en waarom lukt het een Business Intelligence Controller om sneller rendementsverbetering te realiseren?

Wat is nu precies de toegevoegde waarde van Business Intelligence Controlling?

De Business Intelligence Controller combineert zijn adviesvaardigheden met moderne Business Intelligence Tools, zoals Power BI. Hiermee verkrijgt hij of zij een voorsprong op andere adviseurs en biedt hij veel meer dan alleen een standaard softwareoplossing (meer dan bijvoorbeeld alleen een dashboard). 

Door het kwantificeren en meetbaar maken van de bedrijfsdoelen wordt het duidelijk waar de onderneming naar toe moet en waar zij op moet sturen. Tot nu toe weinig nieuws onder de zon. Maar dan komt het: de Business Intelligence Controller zet intelligente business intelligence tools, zoals Power BI in, om deze doelen op een snellere en betere manier te bereiken. Hij ontsluit alle data uit de organisatie en maakt deze tot informatie in een overzichtelijk en intelligent dashboard. In dit dashboard, dat realtime wordt bijgewerkt staan alle belangrijke resultaatbepalers. Deze zijn tot op de minuut bijgewerkt, zodat de ondernemer altijd inzicht heeft in de meest recente ontwikkelingen. Hij kan dan op tijd en op basis van de juiste informatie bijsturen. De organisatie ontwikkelt zich hierdoor naar een datagedreven organisatie.

Rendementsverbetering: hoe snel kan dat?

Met de realtime resultaten in het dashboard gaat de Business Intelligence Controller aan de slag. Door de diepte van het dashboard kan de Business Intelligence Controller belangrijke zaken op detailniveau signaleren en verbeteren. Hierbij kun je denken aan ingewikkelde liquiditeitsvoorspellingen, verbeteren van marges per artikel en artikelgroep, verhogen van omloopsnelheden per artikel, verhogen rendement op filiaalniveau etc. etc…

Met de ondernemer signaleert de Business Intelligence Controller kengetallen die ondermaats presteren en zoomt in op de oorzaken op elke gewenst niveau. Deze analyses kosten relatief weinig tijd, aangezien Power BI dashboards volledig doorklikbaar zijn. Er hoeven dus geen aparte overzichten gemaakt te worden of andere databases te worden ontsloten. Alle databases en de relevante data zijn immers gekoppeld aan het dashboard.

Zo wordt het opstellen van overzichten en maken van analyses met zeker 50-60% gereduceerd in tijd. Doordat de informatie realtime beschikbaar is, kunnen de juiste beslissingen snel worden genomen. Hierdoor komen rendements- en cashpositieverbetering sneller tot stand.

Meer weten?

Meer informatie over Business Intelligence Controlling jouw rendement gaat verhogen?

Neem contact met ons op via info@redviewbi.nl of 076-2019260.