Rendementsverbetering bij bakkerijgroep (Bake-It + Power BI)

Bakkerij Van Keulen wilde meer inzicht in het rendement van de 14 eigen winkels, om hiermee tot rendementverbeterende beslissingen te komen.

Het door REDview BI ontwikkelde managementdashboard is overzichtelijk opgebouwd uit de dashboards Omzet, Kostprijs en Personeel en komen samen dashboard Rendement waarin het operationele resultaat per winkel wordt getoond. Alle informatie komt direct vanuit Bake-It en Cash-It.

Omzet

Het dashboard Omzet is gebaseerd op de kassatransacties per locatie (uit Cash-It).

Bake-It Power BI - Dashboard Omzet

Kostprijs

Het dashboard Kostprijs is gebaseerd op de leveringen van de bakkerij aan de winkels (uit Bake-It).

Bake-It Power BI - Dashboard Kostprijs

Personeel

Het dashboard Personeel is gebaseerd op de geklokte uren van de medewerkers (uit Bake-It).

Bake-It Power BI - Dashboard Personeel

Rendement

In het dashboard Rendement komt de informatie uit voorgaande dashboards samen in het  operationele resultaat per winkel. Het resultaat kan per dag, week, periode of jaar getoond worden.

Bake-It Power BI - Dashboard Rendement

Zoals alle REDboards zijn de dashboards:

  • Visueel
  • Actueel: geheel gebaseerd op data uit Bake-It
  • Filterbaar: filters op periode, week, hoofdartikelgroep (brood/banket) en locatie
  • Doorklikbaar: van totaaloverzicht tot detailinformatie (kassabon, order, werkuren)
  • Deelbaar: De dashboards kunnen online gedeeld worden met de betrokken winkelmanagers, die hiermee dagelijks betere beslissingen kunnen nemen om het rendement te verhogen.

'Data liegt niet'

Johan van ‘t Zelfde, mede-eigenaar van Bakkerij Van Keulen: “De dashboards geven direct inzicht in ons bedrijf. Bij ons gebeurt heel veel op het onderbuikgevoel. Dat is prima, maar het heeft ook nadelen. Realtime data laat zien zoals het echt is. Veel mensen hebben verschillende meningen, maar data liegt niet. Daarop kun je sturen en verbeterslagen maken.”

“Iedere week plan ik een vast moment in om verbeteringen te maken. Dan ga ik analyses maken van een winkel, een productgroep, de medewerkers. Kunnen we met minder bezetting? Kunnen we mensen op andere plaatsen inzetten? Kunnen we artikelen uit het assortiment halen? We gaan dit de komende tijd verder delen met de verantwoordelijke mensen, zodat ook zij de data kunnen gebruiken om verbeteringen te maken.”

“Wat voor mij het belangrijkste is, is dat we nú al iedere week een paar procent verbetering zien! En we gaan nog veel vervolgstappen maken, zoals het verder uitdiepen van het productieproces, de logistiek.”

Meer weten over rendementsverbeterende dashboards in Power BI?

Wil jij ook het maximale halen uit jouw bedrijf? En het rendement verhogen met Business Intelligence?

Vraag dan gratis de vrijblijvende demo aan.