Navision Power BI-dashboard in Power BI: Meer inzicht uit data

Navision koppeling met Power BI-dashboards

Navision en Dynamics NAV zijn opeenvolgende ERP-pakketten van Microsoft voor MKB-bedrijven. Oudere versies van Navision en opvolger Dynamics NAV draaien op een on-premise server, de huidige versie Dynamics 365 Business Central draait in de cloud.

Met Navision en Dynamics NAV automatiseer je het gehele bedrijf  van verkoop tot boekhouding. Power BI -ook van Microsoft- is de ideale oplossing voor de automatisering van de managementinformatie, van boekhouding tot en met sales. REDview koppelt met zowel de cloudoplossing als on-premise servers.

Met het REDboard heb je alle informatie binnen handbereik met visuale dashboards in Power BI. Met de dagelijkse koppeling wordt de data in Navision getransformeerd tot managementinformatie, waarmee je je klanten beter kunt bedienen,  concurrenten een stap voor blijft en de concurrentiepositie versterkt.

De financiële en sales data in Navision worden door geavanceerde koppelingen met onze dashboards verrijkt met nieuwe tools, waardoor de data beter gebruikt kunnen gaan worden voor alle bedrijfsbeslissingen. Hierdoor is de informatie altijd juist, volledig en up-to-date. Hierdoor weet je altijd waar je staat, maar ook hoe je snel kunt bijsturen om rendement en cashpositie op korte termijn te verbeteren.

Jouw REDboard wordt binnen 48 uur gekoppeld met Navision.

Cloud of on-premise server.

Enkelvoudig of geconsolideerd.

Voordelen dashboards in Power BI

  • Alle data zijn realtime dus op de minuut nauwkeurig beschikbaar
  • Cijfers kunnen enkelvoudig of geconsolideerd getoond worden
  • Eenvoudig binnen het team en organisatie te delen, altijd en overal op elk device
  • Dashboards zijn ontwikkeld in Power BI en zijn naar wens door te ontwikkelen en te koppelen met andere databronnen

Hoe werkt de Navision koppeling met Power BI?

De Power BI-dashboards worden gekoppeld met Navision en worden dagelijks automatisch vernieuwd. Je krijgt ook de beschikking over het desktopbestand met het volledige datamodel. Je kunt dit naar keuze zelf doorontwikkelen of laten uitbreiden door een van onze BI-consultants.

Ieder dashboard heeft ook diverse modules ter uitbreiding.

Voor het koppelen van Navision heeft REDview BI geen datawarehouse nodig. Hierdoor kunnen we snel koppelen en de data inlezen in onze dashboards. Wil je weten welke keuzes REDview BI maakt als het gaat om datawarehouses? Lees dan de REDtalk To datawarehouse or not to datawarehouse?

Bekijk onze Navision Dashboards in Power BI

Klantverhaal Navision - Power BI

Controller Mark van Os van Stukbouw volgde een Power BI-cursus, maar het ontbrak hem aan tijd om de gewenste koppeling met het ERP-systeem Navision daadwerkelijk te maken.

De dashboards van REDview BI geven gedetailleerde en waardevolle managementinformatie over sales, marges en alle financiële data.

‘De dashboards van REDview BI geven inzicht én besparen ons veel tijd’

Mark van Os - Stukbouw

Wil je weten hoe Navision dashboards in Power BI werken voor jouw bedrijf?

Vraag dan nu de gratis online demo aan en ontdek alle mogelijkheden

Navision en Power BI

Het koppelen van Navision met Power BI is een effectieve manier om bedrijfsgegevens te beheren en te analyseren. Navision is een ERP-systeem dat bedrijfsprocessen automatiseert en real-time inzicht biedt in bedrijfsgegevens. Power BI is een data visualisatie- en analyse-tool die deze gegevens verder verrijkt door middel van interactieve dashboards en rapporten.

Door deze twee systemen te integreren, kunnen bedrijven hun bedrijfsgegevens automatisch importeren uit Navision en deze vervolgens analyseren en visualiseren met Power BI. Hierdoor krijgen ze snel inzicht in belangrijke bedrijfsindicatoren en kunnen ze beter beslissingen nemen op basis van real-time gegevens en inzichten. Het koppelen van Navision en Power BI verhoogt de efficiency en effectiviteit van bedrijfsprocessen en stelt bedrijven in staat om snel en adequaat te reageren op veranderingen.