Waarom werkt REDview BI met Power BI?

Voor onze REDboards (zoals het REDboard Cashflow – de realtime liquiditeitsbegroting) gebruiken we Power BI. Microsoft Power BI is een interactieve tool voor het visualiseren van data. Met Power BI kunnen organisaties alle data van binnen én buiten de organisatie integreren in realtime en interactieve dashboards. Het kan gaan om externe data van websitebezoeken en social media statistieken tot interne data van verkoop, financieel en operationele processen.

Microsoft investeert miljarden in de doorontwikkeling van Power BI en maakt hiermee business intelligence die voorheen was voorbehouden aan multinationals toegankelijk voor MKB-bedrijven.

De voordelen van Power BI zetten we op een rijtje.

1. Mooie visualisaties: Grafieken en presentaties zijn mooi en interactief. Door selecties te maken en door te klikken kan vanuit ieder overzicht worden ingezoomd op details.

2. Koppelen met alle softwarepakketten: Doordat steeds meer pakketten draaien in de cloud, is de informatie te koppelen met Power BI. Maar ook interne bronnen kunnen gekoppeld worden.

3. Gemakkelijk delen van informatie: Rapporten en dashboards kunnen eenvoudig gedeeld worden binnen de organisatie en natuurlijk met uw REDview-adviseur. Doordat gebruik wordt gemaakt van autorisaties, ziet iedere medewerker of afdeling alleen de voor hen relevante informatie

4. Power BI is overal: Power BI is te openen op alle devices, van smartphone tot desktop.

5. Kunstmatige intelligentie: In Power BI zitten veel analyses, waardoor patronen automatisch herkend worden. Op deze manier maakt Power BI kunstmatige intelligentie beschikbaar voor een groot publiek.

Wij koppelen onze Power BI-dashboards met alle softwarepakketten