'De brede financiële expertise is uniek’

Justin Leavenworth, spriteCloud

Klantverhaal: spriteCloud

In het voorjaar van 2022 kwamen REDview’er Edward van Dam en Justin Leavenworth, Group CEO van spriteCloud met elkaar in contact. SpriteCloud zocht een oplossing om meer en betere informatie uit Exact Online te ontsluiten. Kort na de eerste gesprekken deed zich een urgente vraag voor: de Finance Manager van spriteCloud nam per direct afscheid van het bedrijf. Edward nam de taken tijdelijk over en daar is Justin nog altijd enorm blij mee. ‘Edward’s expertise is enorm. In korte tijd heeft hij enorm veel werk verzet en orde op zaken gesteld.’

“In 2021 startten we met Exact Online. Een prima basis voor de administratie, maar met beperkte rapportagemogelijkheden”, aldus Justin Leavenworth, Group CEO van spriteCloud. “Vandaar dat we op zoek gingen naar een specialist die een financieel dashboard kon ontwikkelen. Terwijl ik deze vraag net aan Edward van Dam van REDview BI had voorgelegd, gaf onze recent aangetrokken Finance Manager aan zich niet de juiste persoon op de juiste plek te vinden. Hij nam per direct afscheid van onze organisatie. Waarop ik Edward polste of hij ons tijdelijk kon ondersteunen. Op basis van de gesprekken die ik tot dat moment met hem had gevoerd, had ik namelijk al de indruk dat Edward over een zeer brede financiële kennis beschikt.”

‘De dashboards van REDview BI leveren high level informatie op voor mij als CEO en onze aandeelhouders. Het bespaart onze financiële mensen erg veel tijd om de informatie in kaart te brengen.’

Orde op zaken in administratie

Edward ging aan de slag en kwam al snel tot de conclusie dat de administratie van spriteCloud behoorlijk wat fouten bevatte. “Sommige informatie bleek niet goed ingevoerd in Exact Online. Zo waren bepaalde structurele uitgaven dubbel ingeboekt. Hoewel een positieve verrassing, bleek uit dit en meer dat we geen betrouwbaar beeld hadden”, aldus Justin. Edward stelde orde op zaken, zorgde voor het juiste inzicht en ging vervolgens aan de slag met de ontwikkeling en implementatie van de financiële dashboards, inclusief een dashboard voor uren en projecten om deze zorgvuldig te kunnen monitoren.

High level informatie

“De dashboards leveren high level informatie op; ze visualiseren onze business”, vervolgt Justin. “Ik vergelijk de mate van informatiebehoefte weleens met het besturen van een vliegtuig. Je kunt alleen vliegen als je de horizon ziet. In een klein vliegtuig heb je daarvoor niet zoveel nodig, je ziet de horizon nog. Zo ook in een kleine organisatie. Maar als je groeit, zie je die horizon niet meer en heb je meer instrumenten nodig om te kunnen vliegen en besluiten te kunnen nemen. De dashboards bieden ons die instrumenten, ze voegen alle belangrijke data samen. Dat bespaart onze financiële mensen enorm veel tijd; ze kunnen heel eenvoudig de juiste informatie ontsluiten.”

Van recruitment tot verwerven van financiering

Het traject om een nieuwe Finance Manager te werven werd gestart. Edward ondersteunde spriteCloud bij recruitment en werkte de Finance Manager in die per 1 januari 2023 werd aangesteld. Edward: “We hebben diverse groeiscenario’s doorgerekend en ook is het budgetproces onder de loep genomen. Per kostenplaats zijn budgetten vastgesteld. Om de cashflow-uitdagingen het hoofd te bieden, is gekozen voor externe financiering.

“Ook dat proces heeft Edward uitstekend begeleid”, zo steekt Justin de loftrompet. “In een periode die voor onze organisatie best lastig was, zorgde Edward voor rust en reikte hij voor elk vraagstuk oplossingen aan. Hij heeft zich voor onze organisatie ingezet alsof het zijn eigen bedrijf is, soms zocht hij ’s nachts nog dingen uit. Wat een fantastische mindset! Hij is een fijn persoon om mee samen te werken. Nog steeds vervult Edward een mentorrol voor onze Finance Manager; als back-up is hij nog altijd beschikbaar wanneer dat nodig is.”

spriteCloud Justin Leavenworth
spriteCloud logo

Over spriteCloud

spriteCloud test softwarepakketten en webapplicaties. Ook verleent het bedrijf diensten op het gebied van cybersecurity. spriteCloud werkt wereldwijd, in opdracht van in Nederland gevestigde multinationals. SpriteCloud is gevestigd in Amsterdam en heeft circa 70 medewerkers.

‘‘Edward van Dam vervult een mentorrol voor onze Finance Manager en als back-up is hij nog altijd beschikbaar wanneer dat nodig is.’’

De REDview-plussen volgens spriteCloud:

  • Uieke combinatie: kennis van het hele financiële spectrum
  • Oplossingsgericht
  • Zeer hoge inzet en betrokkenheid

Over ons

REDview BI verbetert het rendement én de maatschappelijke impact van bedrijven met datagedreven oplossingen.

Wij geloven dat het succes van ondernemingen bepaald wordt door het realtime inzicht dat zij hebben in hun resultaten en de mogelijkheid om deze resultaten structureel te beïnvloeden. En bieden realtime informatie door onze financiële dashboards te koppelen aan administratie/HR/CRM-pakketten.
Hierdoor weet je altijd waar je staat, maar belangrijker nog: hoe je kunt bijsturen om het resultaat en de cashpositie te verbeteren